Amenajari institutii

Functionalitate / Flexibilitate / Reactia oamenilor.

Bogardens se angajeaza sa efectueze lucrari la inaltimea asteptarilor, indiferent de scopul spatiului verde aferent unei institutii. Fie ca are un rol decorativ sau practic, spatial public trebuie sa atraga, sa inspire si sa ramana intiparit in mintea celor care il viziteaza.

Amenajari institutii

In primul rand, prestanta institutiilor trebuie sa se regaseasca si in ceea ce priveste peisagistica ce le inconjoara. Arhitectura spatiilor verzi trebuie sa fie in accord cu planul de urbanism.

Desi toate acestea sunt criterii importante si in cazul amenajarilor de alt tip, atunci cand vine vorba de spatii verzi institutii, aceste aspecte conteaza mai mult decat in cazul celor rezidentiale sau comerciale.

Obiective principale

montaj gazon rulou casa de sanatate iasi

Functionalitatea

Oricat de extravaganta sau austere ar fi o amenajare in jurul unei institutii, daca aceasta nu este functionala isi pierde din valoare. Oamenii trebuie sa se poata simti relaxati si trebuie sa ramana cu o impresie placuta.
Accesul la cladire trebuie sa fie facil si usor vizibil. Plantele, florile, bancutele si altele asemenea trebuie sa nu incurce in nici un fel traficul sau privirea.
Acest spatiu public trebuie sa deserveasca mai multe functii, asa ca este de importanta maxima stabilirea scopului si crearea peisajului care sa ii corespunda perfect.

Flexibilitatea.

Spatiul verde din jurul unei institutii trebuie sa fie bine gandit deoarece, in mod ideal, n-ar trebui schimbat prea des. Aceasta abordare ajuta la identitate si personalitate si face ca peisajul respectiv sa fie usor recognoscibil.
Tocmai din acest motiv, flexibilitatea se construieste pe o baza buna (cum ar fi un gazon de calitate, proaspat, verde) si detaliile de genul plantelor si arborilor vin doar sa completeze subtil, facand ca schimbarea lor (in cazul in care este necesar) sa fie usoara si sa nu aiba un impact major asupra functionalitatii.

Reactia oamenilor

Fara oameni, spatiul nu prea are insemnatate. Amenajarea trebuie sa trezeasca emotii, reactii si apreciere, insa fara sa copleseasca. Ideea este ca fiecare om, indiferent de personalitate, de scopul vizitei, etc, trebuie sa se regaseasca in peisagistica respectiva, motiv pentru care aceasta din urma trebuie sa fie extraordinar de bine gandita.

Despre noi

Echipa Bogardens furnizeaza o plaja foarte larga de servicii variate care, in combinatia potrivita si cu frecventa corecta, pot face diferenta.

@2018 Bogardens Design SRL. Toate drepturile rezervate

TOP