Bogardens Insamantare gazon

Insamantare gazon

Un gazon frumos incepe cu o insamantare reusita

Exista cateva avantaje si dezavantaje ale gazonului insamantat, si vom incerca sa le explicam mai jos, astfel incat sa puteti face alegerea corecta.

Avantaje ale gazonului insamantat

Cost initial scazut

Acesta este poate cel mai mare beneficiu: gazonul insamantat este mai avantajos ca pret decat gazonul tip rulou. Acesta este unul din motivele pentru care reprezinta o alegere buna pentru unii clienti.

Adaptabilitate

Faptul ca acest gazon se dezvolta si creste in locul in care a fost plantat este un mare avantaj, deoarece planta se poate modifica si adapta conditiilor in care a fost insamantata.

Versatilitatea

Tocmai pentru ca gama de soiuri este foarte larga, acest tip de gazon se preteaza pentru utilizare indiferent de sol, conditii de mediu si rezistenta la anumite boli.

Varietatea speciilor

Un alt motiv pentru care o parte din clienti se orienteaza catre semanarea de gazon este varietatea speciilor, obtinuta prin amestec sau chiar prin optarea pentru soiuri mai deosebite (care nu se gasesc la rulou).

Bogardens preventie daunatori gazon

Dezavantaje ale gazonului insamantat

Perioada de insamantare

Acest tip de gazon trebuie semanat in anumite conditii, pentru a-i garanta succesul. Semintele germineaza cel mai mult si mai bine primavara. Temperatura optima este de 10-18°C. La temperaturi de peste 30° si sub 5°C, germinatia este oprita.

Diferente de densitate si culoare

Din cauza faptului ca nu toate semintele germineaza la fel, este posibil sa apara diferente de culoare si chiar zone unde iarba este deteriorata.

Durata de crestere

Este nevoie de mai mult timp pana sa va bucurati de un gazon verde

Necesita mai multa atentie

Spre deosebire de gazonul rulou, care nu are nevoie de interventii speciale, in cazul gazonului insamantat este absolut esentiala monitorizarea in perioada de crestere si controlul in vederea exterminarii buruienilor. De asemenea, irigarea initiala poate reprezenta o provocare.

Pasii pentru gazon semanat

Pregatirea terenului

Curatare, decopertare suprafete, ierbicidare

Bogardens Insamantare gazon

Pregatirea solului

Fertilizare, nivelare teren, tasare

{ __('Bogardens Insamantare gazon') }}

Semanare

In general, se foloseste o cantitate de 50 grame de seminte/metru patrat, ceea ce inseamna aproximativ 3-5 kg la 100 metri patrati; incorporarea semintelor (cu grebla) astfel incat sa fie acoperite cu 1-2 cm pamant; tavalugire dupa semanare

Bogardens Insamantare gazon

Udare

In primele 2 saptamani dimineata si seara, cea de seara fiind mai consistenta; dupa ce iarba rasare, se va uda o data pe zi, seara.

{ __('Bogardens Insamantare gazon') }}

Prima tundere

Se face atunci cand iarba ajunge la inaltimea de 8-10 cm; la prima tundere, se va taia iarba cam la jumatate, cu multa grija pentru a nu smulge firele abia inradacinate; urmatoarea tundere va fi la 8-10 zile, urmand ca odata inradacinat gazonul sa fie tuns la o treime din lungimea totala a firelor de iarba, o data pe saptamana primavara si toamna si la 10-15 zile vara.

Bogardens Insamantare gazon

Ce spun clienții

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Consequuntur doloremque earum eius error est explicabo ipsum nobis non quis vel.

Profesioniști din toate punctele de vedere! Recomand!

ep

Elena P.

Solutii personalizate, profesionalism! Am fost incantat de servicii si de seriozitate.

dm

dej mihai

Gazon rulou de calitate. L-au montat repede si bine !

vm

veronica moldovanu

O firma serioasa și prompta, tot timpul deschisa la nou la dispoziția clienților!! Recomand

mo

marian oprea

Vrei și tu o grădină perfectă?

Intră în legătură cu noi. Echipa noastră este pregătită pentru orice proiect.

Ultimele noutăți din blog

intră pe blog

Un gazon proaspăt este întotdeauna frumos. Indiferent dacă este gazon însămânțat sau rulouri, la început arată mereu bine, dar are nevoie de grijă și întreținere pentru a-și păstra...

Bolile gazonului cele mai uzuale provocate fie de anumite condiții de temperatură sau umiditate, fie de ciuperci sau bacterii, îi afectează nu doar aspectul, ci și sănătatea.

Tratament pomi fructiferi in repaus vegetativ, iarna

Doar pentru că plantele sunt în repaus, nu înseamnă că și noi trebuie să fim la fel. În pomicultură, efectuarea tratamentelor de toamnă și iarnă reprezintă o condiție obligatorie p...

Te-ar putea interesa și...

Pepiniera Bogardens

Pepiniera

descopera
Peisagistica Bogardens

Peisagistica

descopera
Sisteme irigatii Bogardens

Sisteme de irigatii

descopera