rulouri gazon insamantare

Rulouri de gazon sau insamantare?

Pentru cei care își doresc un gazon dar nu știu care este cel potrivit, prezentăm mai jos comparații între rulouri gazon și gazon însămânțat, astfel încât să puteți face o alegere informată. Desigur, pentru detalii suplimentare și consiliere, vă stăm la dispoziție oricând!

Rulouri GazonGazon însămânțat
InvestițieCost inițial mai ridicat.Investiție scăzută, mai ales dacă este vorba de suprafețe foarte mari.
Pregătirea terenuluiEste identică în cazul rulourilor de gazon și a gazonului însămânțat: curățare de resturi de vegetație, săpare și frezare mecanizată, egalizare și uniformizare sol.
Perioada de înființarePe tot parcursul anului, exceptând perioadele foarte ploioase și zilele geroase.Doar primăvara și toamna.
IrigareNecesită irigare abundentă 2 săptămâni, după care irigarea se menține la un nivel de întreținere.Necesită multă apă, iar spațiul trebuie menținut umed timp de 4 săptămâni pentru încolțire corespunzătoare.
AspectUniform, estetic plăcut încă de la montaj.Poate fi neuniform și riscul de goluri este mai mare decât în cazul rulourilor de gazon.
UtilizareÎn primele 2 săptămâni, până la înrădăcinare, trafic ușor, după care se poate folosi fără probleme.În primele 4 luni necesită o grijă deosebită și nu poate fi călcat.
ÎngrijireDupă montaj și mai ales după ce gazonul rulou s-a fixat, îngrijirea este simplă și nu pune probleme.Adesea este nevoie de personal specializat pentru îngrijire, mai ales la început sau dacă apar probleme (goluri, buruieni, etc).
TOP