Rulouri de gazon sau insamantare?

Pentru cei care își doresc un gazon dar nu știu care este cel potrivit, prezentăm mai jos comparații între rulouri gazon și gazon însămânțat, astfel încât să puteți face o alegere informată.

Autor

Bogardens

Actualizat

Rulouri de gazon sau insamantare?

Pentru cei care își doresc un gazon dar nu știu care este cel potrivit, prezentăm mai jos comparații între rulouri gazon și gazon însămânțat, astfel încât să puteți face o alegere informată. Desigur, pentru detalii suplimentare și consiliere, vă stăm la dispoziție oricând!

  Rulouri Gazon Gazon însămânțat
Investiție Cost inițial mai ridicat. Investiție scăzută, mai ales dacă este vorba de suprafețe foarte mari.
Pregătirea terenului Este identică în cazul rulourilor de gazon și a gazonului însămânțat: curățare de resturi de vegetație, săpare și frezare mecanizată, egalizare și uniformizare sol.
Perioada de înființare Pe tot parcursul anului, exceptând perioadele foarte ploioase și zilele geroase. Doar primăvara și toamna.
Irigare Necesită irigare abundentă 2 săptămâni, după care irigarea se menține la un nivel de întreținere. Necesită multă apă, iar spațiul trebuie menținut umed timp de 4 săptămâni pentru încolțire corespunzătoare.
Aspect Uniform, estetic plăcut încă de la montaj. Poate fi neuniform și riscul de goluri este mai mare decât în cazul rulourilor de gazon.
Utilizare În primele 2 săptămâni, până la înrădăcinare, trafic ușor, după care se poate folosi fără probleme. În primele 4 luni necesită o grijă deosebită și nu poate fi călcat.
Îngrijire După montaj și mai ales după ce gazonul rulou s-a fixat, îngrijirea este simplă și nu pune probleme. Adesea este nevoie de personal specializat pentru îngrijire, mai ales la început sau dacă apar probleme (goluri, buruieni, etc).

Vrei și tu o grădină perfectă?

Intră în legătură cu noi. Echipa noastră este pregătită pentru orice proiect.

Te-ar putea interesa și...

Pepiniera Bogardens

Pepiniera

descopera
Peisagistica Bogardens

Peisagistica

descopera
Sisteme irigatii Bogardens

Sisteme de irigatii

descopera