Gazonul Rulou in
Iasi, Neamt si Bacau

O oază de verde fraged, aproape peste noapte

Meșteri in montaj gazon si Sisteme de irigatii

Vă prezentăm pașii pe care îi vom parcurge împreună pentru a ajunge la rezultatul dorit, cât și câteva recomandări și sfaturi.

Primul pas

Ne intalnim

Totul începe cu o vizită în cadrul căreia vom purta discuții în scopul lămuririi aspectelor care vă interesează: zona pe care doriți să puneți gazon rulou, aspectul final, detalii referitoare la eventualele plante, flori sau pietre decorative, etc. Tot atunci vom face măsurători în urma cărora vom putea stabili un preț pe metru pătrat de gazon, sumă care include și pregătirea terenului. Trebuie avut în vedere faptul că se ia o marjă de eroare din cauza anumitor pierderi (aproximativ 5%) ce intervin în mod inevitabil din cauza formei neregulate a terenului (dacă este cazul) sau a unghiurilor și zonelor pentru care se vor efectua tăieturi în rulouri. Din prețul total se va plăti un avans, care poate varia între 5% și 20%.

În general, în cadrul acestui prim pas se va concepe un plan complet pentru cazul în care se dorește, pe lângă gazon rulou, și plantarea de flori sau plante, astfel încât să fie acoperite toate detaliile necesare pentru a avea o imagine de ansamblu a lucrării.

Pasul doi

Sistemul de irigare

Partea următoare a discuției se referă la instalația de irigare, inclusiv dar fără a se limita la preț și detalii tehnice. Astfel, clienții pot opta pentru o instalație manuală, ceea ce înseamnă că aspersorul va trebui să fie deschis cu mâna, dar există și varianta cu aspersor automat, situație în care nu mai sunt necesare acționări din partea utilizatorului.

La finalul acestor dezbateri și în urma stabilirii tuturor parametrilor, se vor decide timpul de livrare și timpul de execuție.

Pasul trei

Infrastructura

Pasul următor este pregătirea suprafeței pentru montarea gazonului. În acest sens, în primul rând trebuie asigurat un teren curățat de eventuale resturi de vegetație sau gazon mai vechi, etc. Apoi se vor efectua lucrări de săpare și frezare mecanizată (mărunțire) care crează baza pentru o aderență mai bună a firului de iarbă. Ulterior ne ocupăm de egalizarea și uniformizarea solului, astfel încât să nu existe denivelări sau gropi care vor strica aspectul general final și care vor face ca anumite porțiuni să primească în mod neuniform soare sau apă . În jurul casei sau altor construcții, stratul de gazon va fi așezat ușor în pantă, pentru a favoriza evacuarea apei în cazul unor ploi abundente. Pasul următor este plantarea florilor sau plantelor alese în cadrul discuțiilor preliminarii și, dacă este cazul, se vor face aranjamentele din pietre decorative.

Pasul patru

Montarea rulourilor

Pasul următor este pregătirea suprafeței pentru montarea gazonului. În acest sens, în primul rând trebuie asigurat un teren curățat de eventuale resturi de vegetație sau gazon mai vechi, etc. Apoi se vor efectua lucrări de săpare și frezare mecanizată (mărunțire) care crează baza pentru o aderență mai bună a firului de iarbă.

Pasul cinci

Egalizarea si uniformizarea solului

Ne ocupăm de egalizarea și uniformizarea solului, astfel încât să nu existe denivelări sau gropi care vor strica aspectul general final și care vor face ca anumite porțiuni să primească în mod neuniform soare sau apă . În jurul casei sau altor construcții, stratul de gazon va fi așezat ușor în pantă, pentru a favoriza evacuarea apei în cazul unor ploi abundente.

Rezultatul final

După aproximativ 5 zile, în condiții optime (udare la timp, soare și temperaturi favorabile), deja rulourile nu se mai desfac și firele încep să se ridice. Prima tundere a gazonului nou se poate face după 10 zile, iar atunci aceasta va fi la o treime din lungimea ierbii.

montaj gazon rulou iasi neamt bacau finalizatgradina gazon rulou iasi
Informatii importante despre

Gazon Rulou

Luând în considerare necesitățile și preferințele dumneavoastră, și în funcție de toleranța la călcare, rezistența la umbră/secetă/boli, durata de viață și finețea foliajului, puteți opta pentru una din cele trei variante de gazoane disponibile: peluză, sport și termorezistent (de secetă). Pentru mai multe detalii referitoare la fiecare din cele menționate mai sus, contactați unul din specialiștii noștri.

Deși rulourile de gazon se pot pune atât vara cât și iarna, vom încerca să planificăm montajul astfel încât să nu prindem zile foarte ploioase sau condiții nefavorabile. Este esențial ca rulourile să fie întinse cât de curând posibil după primirea lor, nu rezistă mult – tocmai din acest motiv livrarea va fi efectuată atunci când principalele lucrări asupra terenului au fost deja efectuate. Cu toate că în mod ideal ele vor fi folosite cât de curând posibil după primire, dacă totuși apar situații neprevăzute, este recomandată păstrarea lor într-un loc răcoros, la umbră, ferit de vânt.

În cele ce urmează vă prezentăm câteva recomandări și vă oferim informații generale cu privire la procedură astfel încât să vă faceți o idee despre ce implică aceste lucrări și, împreună cu specialiștii noștri, să puteți alege maniera de lucru sau soluția care vi se potrivește cel mai bine

Despre noi

Echipa Bogardens furnizeaza o plaja foarte larga de servicii variate care, in combinatia potrivita si cu frecventa corecta, pot face diferenta.

@2018 Bogardens Design SRL. Toate drepturile rezervate

TOP